top of page

Brouwerij tapt noodgedwongen uit een ander vaatje

Via Jan Van Pelt


Ondernemers in de Corona-crisis

Brouwerij VandeOirsprong kwamen met het Corona-virus goeddeels stil te liggen. Manager Maarten Jongbloets en zijn team bedachten een ludieke oplossing om toch nog een stukje door te kunnen draaien: een ‘drive-through’ afhaalservice op het grote terras.

Oirschot - Vrijdagavond rond zes uur is het een komen en gaan op het terras. Net als bij ‘de Mac’ rijden de auto’s een rondje: langs een stalletje bij het proeflokaal om de drankjes in ontvangst te nemen en om, uiteraard met pin, te betalen. Bij een volgend stalletje wordt het bestelde eten neergezet. Steeds is er afstand tussen personeel en klanten, de betaalautomaat wordt na elke betaling gedesinfecteerd. “De gedwongen sluiting zondag was niet onverwacht, maar toch een klap”, vertelt Maarten Jongbloets. “We hebben flink gebrainstormd over wat we nog wél konden doen. Bezorgen was lastig, maar afhalen kan hier prima: dankzij het grote terras kunnen mensen in hun auto blijven en mooi een rondje rijden. De proef gisteren was veelbelovend. Tientallen mensen maken gebruik van onze nieuwe service. Zo kunnen we nog wat omzet genereren en we voelen het echt als een hart onder de riem, deze steun vanuit het dorp.”

Steunpakket

Maarten vervolgt: “We weten niet wat er boven ons hoofd hangt. Veel evenementen hebben we al moeten schrappen. Ook partijen worden afgezegd, vaak wel met de belofte dat de feestvierders het later nog willen inhalen bij ons. Dat is wel tof. Voor een aantal mensen hier, waaronder ikzelf, geldt nu een werktijdverkorting. Veel van onze dertig medewerkers hebben een nul urencontract. Ik hoop dat er straks voor hen ook een soort vergoeding komt. Het steunpakket dat de overheid bekendmaakte klinkt positief, maar er blijft toch nog veel onzeker. Ondertussen lopen vaste lasten door. Ik hoop dat de banken ook meedenken, met bijvoorbeeld het vooruitschuiven van hypotheken voor ondernemers. We bekijken het van dag tot dag en we hopen dat de mensen straks weer massaal naar de horeca komen. Deze sector wordt echt hard getroffen.” Hij besluit met een dringende oproep, een horecaman waardig: “Laat ons niet op de fles gaan!”

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page