top of page

Brouwerij ’t Verzet lanceert De Brigade

Bierliefhebbers kunnen zich aansluiten bij nieuwe organisatie

Vanaf vandaag kan je bij Brouwerij ’t Verzet lid worden van De Brigade. Een zet die volledig past binnen de visie van de brouwerij. Ze willen namelijk het stof van de Belgische bierwereld blazen. Daarom komen ze nu met een community op de proppen die bierliefhebbers wil verzamelen rond hun bieren én rond een nieuwe biercultuur. Zoals te verwachten van een brouwerij met de naam ’t Verzet en een missie om tegen de gevestigde waarden in te gaan, lanceerden ze de Brigade met een echte guerrilla-actie in Kortrijk. De boodschap “Sluit je aan bij het verzet” dook overal op en zorgde zelfs online voor enige commotie.

Alex Lippens, een van de oprichters, vertelt: “Van bij het begin wilden we met brouwerij ’t Verzet de Belgische bierwereld wakker schudden. Daarom maken we eigenzinnige bieren met karakter en doen we vooral ons eigen ding. De oprichting van de Brigade past volledig binnen deze filosofie. In onze missie om Belgisch bier kleurrijk en vernieuwend te houden willen we de hulp inschakelen van leger fans. De eerste grote missie is om de West-Vlaamse bierstijl Oud Bruin nieuw leven in te blazen. De Brigade zal daarom volgend jaar het Oud Bruin Fest organiseren. Een internationaal bierfestival om deze complexe bierstijl te eren. Brigadiers worden ook geacht de blijde boodschap te verspreiden door mensen in contact te brengen met minder bekende bierparels en hen aan te zetten om eens iets anders te proeven. Zo stimuleert de Brigade de diversiteit in de Belgische bierwereld.”

Koen vult aan: “We willen echt mensen met een passie voor bier en een zekere attitude de kans geven om nauwer verbonden te zijn met onze brouwerij. Door zich te engageren in onze community als Brigadier staan ze bij alles wat we doen met ’t Verzet op de eerste rij. Ze krijgen een blik achter de schermen en krijgen tal van voordelen, zoals een exclusief bier, een eigen Gazet en gratis verzending van aankopen via de webshop. Door het oprichten van de Brigade creëren we ook een direct klankbord zodat we onze brouwerij kunnen blijven verbeteren. We vinden het belangrijk om in deze tijden van beperkt sociaal contact en polarisatie verbondenheid te stimuleren door deze gemeenschap op te starten.”

Wie meer wil weten over de Brigade, kan surfen naar www.tverzet.be of sluitjeaanbijhetverzet.be

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page