top of page

Brouwerij scheldt huurgeld 250 cafés in West-Vlaanderen en Gent kwijt

Persmededeling - via de redactie


Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem bij Kortrijk scheldt zijn cafébazen alle huurgelden voor de maand april kwijt. Het gaat om 250 horeca-ondernemers die een pand huren van de brouwerij.


De panden van de brouwerij bevinden zich vooral in het zuiden van West-Vlaanderen en de streek rond Gent. Het kwijtschelden van de huur is één manier om de afnemers van hun producten in deze barre tijden te ondersteunen. Maar de brouwerij heeft nog extra maatregelen in petto om de horecasector te ondersteunen tijdens en na de coronacrisis.

Als de cafés weer opengaan, zal de brouwerij alle leidingen van de tapinstallaties gratis reinigen. Bier waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden, wordt gratis vervangen.

Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiebrouwerij, vooral bekend van biermerk Omer. De brouwerij produceert op dit moment nog steeds, maar is teruggevallen op 80 procent van de normale capaciteit. “Het is de ergste crisis die we tot nu toe meegemaakt hebben in onze geschiedenis”, zegt Nicolas Degryse, woordvoerder van de brouwerij. “Het is een normale evolutie, aangezien de horecazaken nu al een tijdje zijn gesloten, maar ook omdat er in de supermarkten de laatste weken minder bier werd verkocht. De consument focust zich in de eerste plaats op de levensnoodzakelijke producten. Maar we blijven hoopvol en verwachten wel een heropleving van de afname de komende dagen.”

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page