top of page

Brouwerij Bovenkassei scoort met… kaas

Het brouwerskoppel Filip Pillet en Marissa Van Der Cruyssen verkoopt in coronatijden meer bier dan ooit. En ook het nieuwste product van brouwerij Bovenkassei, een in bier gerijpte kaas, scoort uitstekend.

“Ons eerste eigen brouwsel was klaar in december vorig jaar, het ging om duizend liter en de verkoop vlotte goed”, vertelt Filip Pillet. Hij ontwikkelde samen met Marissa Van Der Cruyssen twee biertjes: T’Kaseike blond is een stevige maar frisse tripel van 8,5 graden en er is de T’Kaseike donkere tripel, een robuust biertje van 7,5 graden. In het najaar komt er nog een T’Kaseike amber.

“Toen de coronacrisis uitbrak, slabakte de verkoop eerst enkele weken. Maar toen ging de bal aan het rollen en we zitten nu al aan zesduizend liter. Intussen staan onze bieren in dertig zaken op de kaart. Het gaat om cafés die ons T’Kaseike in hun bierpakketten opnamen die ze tijdens de coronaperiode aan huis bestelden. Sinds maandag kan men het ook op café gaan proeven. En er zijn slagers en frituren die met onze donkere tripel hun stoofvleessaus maken. De biertjes zijn eveneens verkrijgbaar via onlineplatformen zoals De Streekboetiek.”

Brouwerij Bovenkassei breidt het assortiment nu uit met een kaas, een idee van Marissa. “Na een uitgebreide proefronde viel onze keuze op de kaas gerijpt in T’Kaseike blonde tripel. Zacht van smaak maar toch met een beetje pit, net zoals het biertje. We werken hiervoor samen met de Beverse Kaasmakerij. Zij weken hun kaas enkele dagen in ons bier en daarna kan de kaas een paar weken afrijpen. Het resultaat is een lactosearme en glutenvrije kaas met een laag zoutgehalte.”

De bierkaas lijkt al een succesvol te worden als de bieren van brouwerij Bovenkassei. “We begonnen bescheiden met 37 bollen kaas van 550 gram en die waren heel snel de deur uit. Intussen is de volgende lading klaar en wordt de kaas al in enkele winkels verkocht. Het gaat om een goed en eerlijk product en samen met ons biertje promoot het onze streek.” Marissa en Filip, die in de Zandbergse wijk Bovenkassei wonen, zijn niet enkel fier op hun kaas en bier maar evenzeer op de regio waar ze wonen.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page