top of page

Brouwerij Boon introduceert Oude Geuze Apogee

Brouwerij BOON te Lembeek stelt een nieuw bier voor ter gelegenheid van de generatiewissel van vader op zonen. Deze nieuwe Oude Geuze met de naam “Apogee” is een éénmalige oplage die je nu kan vinden in de winkel op de brouwerij en vanaf volgende week bij drankenhandelaren.

Frank Boon geeft de fakkel door aan zijn zonen Jos en Karel. Hij mag met fierheid terugblikken op zijn carrière als lambiekbrouwer. Voor deze gelegenheid creëerde Frank een speciale blend, Apogee, met lambiekbier uit de oudste en de nieuwste foeder. Frank’s pioniersrol om traditionele lambiekbieren terug op de kaart te plaatsen, is van onschatbare waarde. Dankzij zijn passie, kennis en vakmanschap kan men van een lekker glas Oude Geuze genieten thuis en in heel wat cafés. Met Apogee viert de brouwerij enerzijds de brouwerscarrière van Frank Boon, en anderzijds de overdracht van Brouwerij Boon aan de volgende generatie, Jos (links op foto) en Karel Boon.

De overdracht naar Jos en Karel is al meerdere jaren aan de gang. Alle taken binnen een brouwerij geef je natuurlijk niet zomaar door. Daarbij komt nog dat ze van kinds af opgegroeid zijn op de brouwerij. “We zijn hier opgegroeid. Het is deel van ons leven en van wie we zijn.”, zeggen Jos en Karel Boon. “We hielpen al van jongs af aan mee in de brouwerij. Er was altijd wel wat te doen of te zien. Daarnaast gingen we ook regelmatig met onze papa mee andere brouwerijen bezoeken. We zijn er dus echt in opgegroeid.”

De Oude Geuze Apogee werd op 29 april 2019 gebotteld. Je kan hem vanaf vandaag vinden in de biershop van de brouwerij en vanaf volgende week bij de drankenhandel.


De familie Boon stelde Apogee voor in hun nieuwe bezoekersruimtes. In de loop van november zal het bezoekerscentrum stap per stap open gaan. De winkel kan je reeds bezoeken op vrijdagen en zaterdagen van 10u tot 18u. Hou zeker de Facebook pagina of website van Boon in het oog om op de hoogte te blijven over de opening van de nieuwe bar. Meer info over brouwerijbezoeken vind je ook via www.boon.be.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page