top of page

Brasserie Dupont breidt uit naar de bedrijvenzone van Leuze-en-Hainaut

Bijgewerkt op: 28 mei 2022

Brasserie Dupont, een familiebedrijf opgericht in 1920, verhuisde in april 2022 naar een nieuw gebouw in de bedrijvenzone Europe II van Leuze-en-Hainaut. Het is een plaats die bedoeld is voor stockage en het voorbereiden van bestellingen.

Het vakmanschap van Brasserie Dupont wordt al 4 generaties lang doorgegeven. Het is voor ons dan ook belangrijk om deze traditionele methodes in stand te houden. Ons bier wordt al 100 jaar in Tourpes in de oude boerderij-brouwerij van de familie gebrouwen, en dat zal de komende jaren ook zo blijven.


Zo’n 5 kilometers verderop ondersteunt onze nieuwe locatie van +/- 3.500 m² onze logistieke en administratieve activiteiten. Een deel van ons personeel werkt in dit nieuwe gebouw, waar er 3 bureaus zijn en een vergaderzaal. Elk jaar zal een deel van de productie er in een ‘warme kamer’ bewaard worden voor het naar Belgische en buitenlandse distributeurs wordt vervoerd.


“Deze nieuwe infrastructuur weerspiegelt onze financiële stabiliteit en onze ambitie om te blijven groeien. Door deze investering kunnen we onze capaciteit om te hergisten op fles aanzienlijk vergroten, en zo de lange hergisting van 6 tot 8 weken in een warme kamer behouden. Een bijkomend doel is om het vrachtwagenverkeer in Tourpes te verminderen, en een veiligere omgeving te creëren voor ons personeel en voor de bevolking”, aldus Olivier Dedeycker, meesterbrouwer en beheerder van Brasserie Dupont.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page