top of page

Brasserie de la Senne brengt ‘Anspachbier’ op de markt

Een samenwerking tussen de Brasserie de la Senne en de Londense brouwerij Anspach & Hobday heeft tot een nieuw biertje geleid: de Anspach Porter. Het zwarte bier is sinds dinsdag in de Brusselse cafés te vinden, maar blijkt geen uitstaans te hebben met de bekende 19de-eeuwse Brusselse burgervader.

Ongeveer elke maand werken wij samen met een andere brouwerij,” vertelt Aurelie Grimberghs van Brasserie de la Senne aan BRUZZ. “Ditmaal was de Engelse brouwerij Anspach & Hobday aan de beurt." Die brouwerij werd vernoemd naar de stichters, Jack Hobday en Paul Anspach. Die laatste is geen verre familie van de Brusselse oud-burgemeester Jules Anspach (1829-1879), zo blijkt. "Paul Anspach is voor één achtste Duits," vertelt Hobday aan BRUZZ. "In Duitsland bestaat er een gemeente die Neu-Anspach heet. Vermoedelijk liggen zijn roots daar." Omwille van de associatie die Brusselaars meteen maken met de naam Anspach, kozen de brouwers ervoor het nieuwe bier slechts naar één van beide stichters te noemen: Anspach. "Dat is om commerciële redenen," aldus Hobday. "I let him have this one. (lacht)"

Drie avonden biernieuws

De Anspach Porter is een donker bier met 6,1 procent alcohol en met een geur die volgens de makers doet denken aan mokka, cacao, geroosterde hazelnoten en crême brûlée. Het nieuwe biertje komt enkel voor in flesjes van 33 centiliter en is sinds dinsdag te koop in de Brusselse cafés.

Bron: BRUZZ Radio

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page