top of page

BOLLEKE HOP

De Koninckbrouwers geven Bolleke extra hop

Bij Stadsbrouwerij De Koninck zijn ze niet alleen zot van A, ze zijn ook zot van bier. Brouwmeester Sven Dekleermaeker pimpte deze keer het geliefde Bolleke en stak extra hop in de ‘hopgun’ bij het brouwen. Het resultaat: ‘Bolleke Hop’, een speciaalbier met – hoe kan het ook anders – een hoppig aroma én bitter karakter. De bekende Antwerpse stadgids Tanguy Ottomer (nog zo iemand die zot is van Antwerpen én van bier) proeft het Bolleke Hop als allereerste tijdens ‘Toogklap’ op woensdag 17 februari. Zijn bevindingen ontdek je tijdens een livestream op de sociale media van de brouwerij om 19u. Ook benieuwd naar de smaak? Bolleke Hop is vanaf nu exclusief verkrijgbaar in een crowler, een 1-liter-blik, in de bar en shop op de brouwerij.

Het Bolleke is een Antwerps icoon en geliefd bij heel wat beerlovers, zelfs over de stadsgrenzen heen. Het speciaalbier wordt nog steeds op traditionele wijze gebrouwen uit water, gist, zuivere mout en zuivere Saaz-Saaz hop. Bolleke Hop is geïnspireerd op het populaire Bolleke, maar de brouwmeesters gebruikten éxtra hop. Na de gisting, wanneer het bier koud is, voegen de brouwers extra hop toe met de zogenaamde ‘hop gun’. Terwijl het gewone Bolleke eerder een lichtbittere smaak heeft en verrast met een typische, moutige smaak, krijgt het Bolleke Hop dus een extra lading pit en bitterheid.

Sven Dekleermaeker, brouwmeester: “Wie dacht dat we de laatste maanden op onze lauweren zaten te rusten, is eraan voor de moeite. Er werd de afgelopen tijd heel wat geëxperimenteerd in onze brouwzaal. We haalden de hop gun boven – die we gebruiken om hoppen te doseren of kruiden aan een bier toe te voegen, zoals bij Lost in Spice – en gaven het Bolleke daarmee een extra dosis hop na de gisting. Daardoor krijgt het Bolleke Hop een hoppig aroma en werd het ook extra bitter. Het bier werd niet gefilterd of gepasteuriseerd, waardoor ook de kleur lichtjes anders is dan bij het gewone Bolleke.”

Crowler Je vindt het bier exclusief op de brouwerij, waar je het bier – net als alle andere De Koninckbieren trouwens - in een crowler (1 liter blik) mee naar huis kan meenemen. Combineer het ophalen van je crowler meteen met een brouwerijbezoek, want beerlovers, De Koninck fans of dagjestoeristen kunnen steeds de Stadsbrouwerij bezoeken tijdens een interactieve tour. Je reserveert best op voorhand je ticket en een tijdslot.


Tasting notes: Stijl: Spéciale Belge Alc.%: 5,6% Aroma: Licht moutig, hoppig aroma, toets van karamel en een bitter karakter (32 EBU)


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page