top of page

Biertrend gespot

Guinness Nitro Cold Brew Coffee

Nu de ‘Hard Selzers’ Europa aan het veroveren zijn, staat de volgende trend al voor de deur. Zet u schrap voor Guinness Nitro Cold Brew Coffee.


Op papier lijkt het idee van een met koffie doordrenkte versie van Guinness Draught Stout de meest voor de hand liggende combi denkbaar. Guinness is immers de meest geconsumeerde stout ter wereld en dient inderdaad als een introductie tot het concept van "stout" voor veel drinkers, in goede en slechte tijden. We zeggen "ten goede of ten kwade" omdat Guinness een zeer uniek bier is dat niet noodzakelijkerwijs een nauwkeurige indruk geeft van hoe de meeste ambachtelijke stouts en porters echt smaken - vanwege zijn stikstofhoudende (in plaats van koolzuurhoudende) aard en zeer droge smaakprofiel, drinkt de klassieke Guinness stout als een heel ander bier. Hoe dan ook, een koffieversie lijkt zo'n voor de hand liggende uitbreiding van het bierassortiment dat het nogal verrassend is dat zo'n product al tien jaar of langer niet meer bestaat. Nu hebben we echter de nieuwe "Guinness Nitro Cold Brew Coffee" in de VS in de schappen liggen.

Het wordt geleverd in blikjes en uitgerust met het handelsmerk Guinness "widget" dat stikstof in het bier spuit wanneer de bovenkant wordt geopend, wat resulteert in de iconische "surge and settle" waarvoor het merk visueel bekend staat. Het heeft een abv van 4%.

Bron: Paste

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page