top of page

BierCocktails bij De Koninck

De temperatuur schiet de hoogte in op de site van Stadsbrouwerij De Koninck. Niet alleen ín de brouwketels – want die draaien er op volle toeren – mààr ook op het binnenplein van de brouwerij, in de bar en bij de verschillende Smaakmakers zomert het volop. Zo werd het straatje in het hart van de brouwerij omgetoverd tot gezellig terras waar je een Lost in Spice, Bolleke Hop of Tripel d’Anvers (vers van ’t vat!) drinkt, nipt van biercocktails gecreëerd door de Antwerpse mixologists Donald Simons en Yuni Herremans en geniet van hapjes van de verschillende Smaakmakers. Voetbalfans hoeven niet thuis aan hun televisiescherm gekluisterd te zitten, want ook de Bollekesbrouwers willen niets missen van het EK. De Rode Duivels toejuichen vanop het terras kan enkel als je op voorhand een tafeltje reserveert: https://www.dekoninck.be/nl/reservaties/ek-voetbal-op-onze-brouwerij En een bezoekje aan de brouwerij is uiteraard niet compleet zonder deel te nemen aan de interactieve brouwerijtour!

Het is altijd heerlijk vertoeven op Stadsbrouwerij De Koninck, maar tijdens de zomermaan-den valt er wat extra te beleven. De binnenstraat werd omgetoverd tot één groot terras. En geef toe: waar smaakt een Tripel d’Anvers beter dan op de plek waar het bier het levenslicht ziet? Je proeft er bieren vers van het vat alsook ‘speciallekes’ als een Bolleke Hop mààr er staan ook twee heuse biercocktails op de kaart. De ‘Spice Shuttle’ werd gecreëerd door Donald Simons van BBQ-restaurant Black Smoke. Hij maakte een cocktail op basis van Lost In Spice, bruine rum en Supasawa. De ‘Vive l’Anvers’ is een creatie van Yuni Herremans (The Dirty Rabbit) en is een cocktail op basis van Tripel d’Anvers, Elixir d’Anvers en cranberry juice.


Hapjes van de Smaakmakers

De verschillende Smaakmakers openden allemaal weer hun deuren als vanouds. Zo kan je in sterrenrestaurant Butcher’s Son opnieuw heerlijk lunchen en dineren, BBQ-restaurant Black Smoke pookt het vuur weer op (bréng zeker een bezoekje aan de rooftop op mooie zomerdagen!) en in De Pelgrim geniet je van heerlijke Vlaamse kost in een vintage kader.

Mààr de crafts bundelden ook hun culinaire krachten en serveren originele aperitiefhapjes bij de verschillende bieren op het De Koninck Terras. Denk aan paté op drafbrood van The Bakery (dat gemaakt is met verse bierdraf van de brouwerij) en grillworst gemaakt met Wild Jo. Sterrenrestaurant The Butcher’s Son creëerde overheerlijke varkenskroketjes. Of ga voor de opmerkelijke croque, samengesteld door de smaakmeesters van The Bakery, Only Cheese en Butcher’s Store. Only Cheese zorgt voor heerlijke kazen. Must-try is de zoute Hervekaas geserveerd met Luikse siroop: zout én zoet. Chocolatier Jitsk creëert naast pralines ook roomijs omhuld met chocolade, op een stokje. Geen alledaagse frisco, maar een verfijnd tussendoortje of dessert. Er zijn verschillende verrukkelijke smaakcombinaties als bijvoorbeeld hazelnoot, mango en yuzu, yoghurt-framboos en witte chocolade. Je vindt de Jitsk-ijsjes in de De Koninck Bar of op het terras van Jitsk.

Belgisch bier én voetbal

Geen betere combinatie dan bier en voetbal. De vaderlandsliefde van de Bollekesbrouwers gaat ver: omdat ze zelf geen enkele match van Hazard, Mertens, Vertonghen en co willen missen, stelden ze een groot scherm op. De wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het EK zijn er live te volgen, maar je dient op voorhand wel een tafeltje voor vier te reserveren. Meer info vind je hier: https://www.dekoninck.be/nl/nieuws/het-ek-voetbal-op-onze-brouwerij.

Om ook op je to-do lijstje te zetten deze zomer: in de voormalige opslagplaats van de brouwerij vind je ‘Smokey Jo’s Garage 666’. Een American inspired zomerbar/ pop-up buitenrestaurant van maar liefst 2.900m². De pitmasters van BBQ-restaurant Black Smoke en de chefs van The Dirty Rabbit en Brasserie Appelmans laten er het vuur hoog oplaaien.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page