top of page

Bier & Diabetes

De nieuwe Bierblik van het Kennisinstituut Bier is uit en hieronder vindt u de ondewerpen. Met als belangrijkste uitschieter de PowerPoint presentatie over Bier & Diabetes. Altijd handig om te weten.Download gratis presentaties over alcohol en calorieën, portiegrootte en diabetes

De gratis te downloaden PowerPointpresentaties over calorieën, portiegrootte en diabetes en alcohol zijn weer up-to-date. Gezondheidsprofessionals kunnen de presentaties gebruiken in hun voorlichting over alcohol en gezondheid.

Lees meer


Gezondheidsraad blijft bij advies: Drink geen alcohol als je zwanger bent!

Voor zwangeren geldt nog steeds de nulnorm concludeerde de Gezondheidsraad onlangs. Ken je onze infographic over het effect van alcohol op de ontwikkeling van de baby? Deze is nu ook los te bestellen. En geef je wel eens een presentatie over gezondheid? Misschien kunnen onze PowerPointpresentaties over alcohol en gezondheid je hierbij helpen. Download ze gratis. Lees dit en de laatste meta-analyses en systematische reviews over matige bierconsumptie en gezondheid in deze nieuwsbrief.

Net als in 2005 geeft de Gezondheidsraad in de nieuwe ‘Voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen’ de aanbeveling om alcohol helemaal te mijden tijdens zwangerschap. Er kan op basis van recente wetenschappelijke literatuur weer geen veilige hoeveelheid worden aangegeven. Hoe meer je drinkt, hoe groter je risico op negatieve uitkomsten zoals miskramen, vroeg- of doodgeboorte en een laag geboortegewicht.

Lees meerBestel voorlichtingsmaterialen over alcoholvrije zwangerschap

Voor zwangere vrouwen geldt: drink geen alcohol! Toch drinkt zo’n 9% van de vrouwen alcohol als ze zwanger is.1 Om alcoholconsumptie tijdens de zwangerschap bespreekbaar te maken heeft Kennisinstituut Bier het magazine ‘Zwanger & 100% alcoholvrij – zo doe je dat!’ en de infographic ‘Van cel tot baby en het effect van alcohol’ ontwikkeld. Professionals kunnen de materialen gratis bestellen.

Lees meer

Recente wetenschappelijke publicaties

Er zijn weer een aantal interessante wetenschappelijk publicaties uitgekomen over matige alcoholconsumptie en gezondheid. Over meta-analyses en systematische reviews schrijven we nieuwsberichten omdat de bewijskracht hoger is dan van losse studies. Dit keer zijn er nieuwsberichten over de invloed van matige alcoholconsumptie op kanker, trombo-embolie en cognitieve achteruitgang. Lees ze hier.

Lees meer

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page