top of page

B33RBOX.be verenigt 6 Zuid-West-Vlaamse brouwerijen

Luc Savels, voorheen actief als cafébaas en vertegenwoordiger bij twee West-Vlaamse brouwerijen (De Ranke - Weve;gem-Dottenijs en BOM Brewery - Rumbeke), neemt het initiatief om samen met zijn schoonzoon Bjorn Willaert 6 brouwerijen te promoten via een B33RBOX. Dat de horeca en dus ook de ambachtelijke brouwerijen zwaar afzien tijdens deze lockdown, hoeft geen betoog. Met een B33RBOX voorzien van 12 bieren van 6 artisanale brouwerijen wil Luc samen met ondernemer Bjorn Willaert het grote publiek laten kennis maken met enkele zorgvuldig geselecteerde bieren van lokale brouwers. Het pakket wordt bovendien aan huis geleverd.

Elke brouwerij die deelneemt laat de koper 2 van zijn bieren ontdekken. De samenwerkende brouwerijen zijn allemaal gelegen in het zuiden van West-Vlaanderen: brouwerij De Ranke uit Wevelgem-Dottenijs, brouwerij De Meester uit Stasegem-Harelbeke, brouwerij Bram Brass uit Zwevegem, brouwerij De Poes uit Tielt, brouwerij Klondiker uit Meulebeke en BOM Brewery Triporteur uit Rumbeke-Roeselare.

De eerste box die op de markt komt kost 33 euro en alle bieren zijn flesjes van 33 cl, wat de vermelding 33 in de naam van de box verklaart. De B33RBOX zal gratis geleverd worden in de gemeenten Izegem, Ingelmunster, Roeselare, Ledegem, Lendelede, Wielsbeke, Oostrozebeke, Meulebeke, Dentergem, Pittem, Ardooie en Tielt. Voor de gemeenten Kuurne, Harelbeke, Waregem, Deerlijk, Ruiselede, Wingene of Lichtervelde is er een supplement van 5 euro. Andere gemeenten kunnen bedeeld worden volgens afspraak, of de klant kan zijn pakket ook zelf ophalen.

Elk B33RBOX bevat ook foldertjes en informatie over de brouwerijen en hun openingsuren. Zo kunnen klanten niet enkel de bieren maar ook de brouwerij zelf ontdekken. De meeste brouwers voorzien immers rondleidingen en hebben ook een verbruikszaal die na de coronamaatregelen terug opengaat. Bij elke box komt ook een gratis glas of biergadget zodat de belevenis compleet is. Het is dus meer dan een doos met bieren aan huis.

Een uitbreiding van het gamma en een afhaalpunt in elke gemeente zijn plannen die momenteel volop worden uitgewerkt. Daarvoor zijn we nog op zoek naar krantenwinkels, slagers, bakkers... die met ons willen samenwerken. Handelaars die onze B33RBOX rechtstreeks willen aanschaffen om zelf te verdelen, zijn uiteraard ook welkom. Tot slot kunnen ook bedrijven ons contacteren die de box als relatiegeschenk willen voor hun klanten of medewerkers. De B33RBOX kan je momenteel al kopen via de gelijknamige Facebookpagina. De website www.b33rbox.be met webshop is nog in aanbouw.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page