top of page

Anti-Epilepsie-Bier

Tilburgse brouwerij komt met bier tegen epilepsie

Stadsbrouwerij 013 brengt een nieuw biertje uit. Bier met een verhaal, noemen ze het zelf. De ‘Grand Mal’ is gebrouwen om aandacht voor epilepsie te vragen. “Onze brouwmeester heeft een dochtertje met moeilijk behandelbare epilepsie”, aldus Geert van der Wiel van de brouwerij.

Met zijn passie wil de brouwmeester de ziekte van zijn dochter onder de aandacht brengen. Zij krijgt soms een tonische-aanval waarbij je buiten bewustzijn raakt. Dit wordt ook wel een Grand Mal genoemd. Zij valt op de grond, verkrampt en gaat schokken met je armen, benen en gezicht. Spieren bewegen ineens langzamer. Na een paar minuten komt ze weer bij. Zo ziet een ‘grote aanval’ eruit. “Je zal het maar hebben, continu leven in angst samen met je naasten”, aldus Geert.

Zwaar bier

Het biertje met de gelijknamige naam is geen blond bier dat je snel achterover drukt. Het is een zwaar bier dat indruk maakt. “De Grand Mal is een speciale editie van onze Russian Imperial Stout en bewust afgevuld in een groot 44cl blik. Zo’n vol zwaar bier is ideaal om te delen en samen even stil te staan bij epilepsie en de explosie van smaken die je proeft; pure chocolade, vanille, koffie, karamel, drop… Onder andere gekristalliseerde vanillebonen uit Madagaskar zijn gebruikt.”


Opbrengst voor onderzoek

Stadsbrouwerij013 richtte ook een donatiepagina https://www.inactievoorepilepsie.nl/actie/stadsbrouwerij-013 voor het Epilepsie Fonds op. “Er is veel onderzoek nodig naar deze aandoening en jullie kunnen helpen met een financiële bijdrage. Please do.”

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page