top of page

Amerikaanse trappistenbrouwerij stopt met brouwen

Bijgewerkt op: 28 mei 2022

Spencer is (straks) niet meer...

In 2013 keken velen vreemd op toen de Amerikaanse Saint Joseph's Abbey aankondigde een trappistenbier gebrouwen te hebben. De abdij, gelegen in Spencer, Massachussetts, behoort tot de orde van de trappisten en kon dus effectief een officieel trappistenbier op de markt brengen. Ze waren bovendien de eerste (en enige) trappistenbrouwerij buiten Europa. Nu houden ze er dus mee op.


In de bijna tien jaar waarin ze brouwden brachten ze een heel breed gamma aan bieren op de markt. De meeste waren echter enkel beschikbaar voor de Amerikaanse dorstigen. Toch vonden de originele Spencer, IPA, Stout en Holiday Ale hun weg naar de Europese en Belgische drankenhandels en zelfs supermarkten.


Trouw aan de Amerikaanse craftbeerscene hebben ze ook verschillende bierstijlen gebrouwen die wij niet direct associëren met een trappistenlabel. Zo hadden ze onder meer een pompoenbier (Monkster Mash), een saison (Peach Saison) en zelfs een pils (Premium Pilsner).


Op zaterdag 14 mei kondigden de paters via hun Facebookpagina (Spencer Brewery) dat ze hun brouwactiviteiten gingen stopzetten. Het brouwen was voor hen geen rendabele tak, waardoor ze gedwongen waren om dit te stoppen:


After more than a year of consultation and reflection, the monks of St. Joseph’s Abbey have come to the sad conclusion that brewing is not a viable industry for us and that it is time to close the Spencer Brewery.


We want to thank all our customers for their support and encouragement over the years.


Our beer will be available in our regular retail outlets while supplies last. Please keep us in your prayers.


Het nieuws van de Spencer Brouwerij komt bijna anderhalf jaar nadat de erkenning van Achel als trappist ingetrokken werd. In de abdij wordt er weliswaar nog gebrouwen, maar wegens gebrek aan paters wordt niet meer aan de voorwaarden voldaan. Dit zorgt er voor dat er nog 10 erkende trappistenbrouwerijen overblijven: Westmalle, Westvleteren, Orval, Chimay, Rochefort, Zundert, La Trappe, Stift Engelszell, St Bernard en Tre Fontane.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page