top of page

ALDI in Craft Bier

Vorig jaar publiceerde 'captain Tom' van Brew Dog het idee om ALD IPA te gaan brouwen. Nu moet ik bij de term Ald niet direct aan een Duitse supermarktketen denken, maar eerder aan wat extreme volksstammen uit de VS. Toch komen sommige dromen en nachtmerries uit, en ligt 1 april ook al weer ver achter ons. Zo weet Bier Grand Cru ons nu te melden dat onze noorder buren massaal aan de ALDIPA kunnen.

Het bier, waarvan de naam een knipoog naar (en woordspeling met) de naam van de supermarkt als middelpunt is, kwam in 2020 tot stand als gevolg van een ‘twitter fittie’ tussen Europa’s meest succesvolle craft bierbrouwer en Aldi UK. Met 4,7% alcohol per volume is Ald IPA een Session IPA, en het recept is gebaseerd op het geliefde Hop Fiction bier van de beruchte Schotse brouwers.

Ald IPA begon als een grap, nadat verschillende bierliefhebbers op Twitter commentaar leverden op de gelijkenis van het Aldi huismerk ‘Anti-establishment IPA’ met het vlaggenschip bier van BrewDog, Punk IPA. De Schotse brouwer postte snel daarna een mock-up van ‘Yaldi IPA’ en kondigde grappend aan dit bier op de markt te gaan brengen. Tot ieders verrassing reageerde Aldi (bekend vanwege de strategie van ‘net als merken’) positief in een eigen Twitter bericht: “Als het nou Ald IPA had geheten waren we meteen aan boord! Maar stuur ons een kratje, dan kunnen we praten”. Dat kratje moet gesmaakt hebben, want twee maanden later (in oktober 2020) belandde het bier, dat begon als een grap, op de schappen van Aldi in Engeland.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page