top of page

Actie moet Brusselse cafés redden

Brusselse cafés willen zich redden met nieuw bier en crowdfundactie


Growfunding vzw lanceert maandag in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een reddingsactie om de cafés in de hoofdstad te ondersteunen tijdens de lange periode van sluiting. Ze proberen de zure smaak van de gesloten cafés door te spoelen met een nieuw zuur bier en met financiële steun van het publiek. "Zuur" is een nieuw bier dat is ontstaan uit een unieke mengeling van lambik, afkomstig uit de laatste geuze-brouwerij in Brussel Cantillon en een blond bier van de jonge Brusselse brouwers van En Stoemelings. Het zure gerstennat symboliseert de wrange smaak die de lange sluiting van de cafés achterlaat bij zowel de uitbaters als het publiek. Bijna een jaar na de eerste lockdown, en zonder voorlopig perspectief op heropening, staat bij heel wat caféhouders het water aan de lippen. Growfunding vzw besloot om in te grijpen. Meer dan zestig Brusselse cafés, waaronder namen als Au Daringman, Het Goudblommeke in Papier, Bizon, Monk, Roskam en Les Brasseurs, doen mee. Via www.growfunding.be/zuur kan iedereen zijn favoriete café financieel een duwtje in de rug geven. Het bedrag gaat integraal naar de cafés en bij de heropening kan je je bier Zuur ophalen aan de toog 'Essentieel voor sociale weefsel van Brussel' "Verschillende vaste klanten stelden voor om ons te helpen de kosten te dekken, maar dat voelde niet juist aan. Met Growfunding worden niet alleen wij geholpen, maar helpen we ook organisaties in Brussel. Dat was erg belangrijk voor mij", vertelt Fatma, uitbaatster van café Midpoint.

Het 'ZUUR'-bier werd speciaal gebrouwen voor de reddingsactie


"Een café is een plaats waar mensen samenkomen, ervaringen en emoties delen", zegt Growfunding-directeur Frederik Lamote. "Ze zijn essentieel voor het sociale weefsel van Brussel. Het zijn ontmoetingsplekken waar mensen met diverse achtergronden, oud en jong, elkaar kruisen. Cafés spelen als het ware de rol van katalysator voor nieuwe ideeën in de stad." Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steunt Growfunding vzw financieel, zodat de cafés geen rewards moeten afstaan op het opgehaalde bedrag. Wil jij jouw favoriete Brusselse café een duwtje in de rug geven? Surf dan naar www.growfunding.be/zuur, lever een bijdrage en ontvang een flesje ZUUR en een reward wanneer de cafés terug opengaan.


Bron: https://www.bruzz.be/samenleving/brusselse-cafes-willen-zich-redden-met-nieuw-bier-en-crowdfundingsactie-2021-02-08?fbclid=IwAR0MwTFA06lTnt3zzBwS-z3S2n4b4Mrz0WRWntAyU1PmrJruxUEM0Qac2vA

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page