top of page

8ste STREEKBIERENFESTIVAL in Koekelare

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Zaterdag 14 mei 2022 – van 14u00 tot 1u00

CC De Balluchon Moerestraat 19 te Koekelare

Op zaterdag 14 mei wordt CC De Balluchon weer omgedoopt tot de grootste bruine kroeg van West-Vlaanderen. Dit had eigenlijk onze jubileumeditie moeten zijn, bierfestival nummer 10, wie had kunnen denken dat we 2 edities gingen moeten annuleren? We gaan echter verder waar we gestopt zijn! We verwelkomen 18 brouwerijen die samen meer dan 100 pareltjes van bieren komen voorstellen. Brouwerijen 3 brouwerijen zijn al iedere editie van de partij: Het Anker, Leroy Breweries én De Dolle Brouwers. Zij zijn als het ware ons meubilair. Daarnaast kiezen we steeds voor een rotatiesysteem tussen andere brouwerijen en proberen we ook steeds een aantal nieuwkomers te presenteren. Deze editie zijn er 6 brouwerijen die voor de eerste keer deelnemen en ze komen van overal. Terrest Brewery uit Houthulst is pas opgestart in 2021, maar hun Terrest Golden Tripel krijgt nu al schitterende commentaren. Zorgt Brouwerij Huyghe voor een Delirium bij onze bezoekers of zal iedereen roze olifanten zien? Brouwerij VBDCK (Kerel) heeft niet alleen een schitterende marketing maar ook fantastische bieren! The Brew Society scheert hoge toppen met hun Martha bieren! Uit het verre Baarle-Hertog verwelkomen we brouwerij De Dochter van de Korenaar, een absolute topper die zelden bierfestivals doet, maar voor ons een uitzondering wil maken. En de laatste nieuwkomer is simpelweg een wereldtopper: Brewdog uit Schotland! Diverse brouwsites over de ganse wereld, eigen pubs in wereldsteden én toch wilden ze dolgraag naar Koekelare komen naar ons festival! We zijn op zijn zachtst gezegd enorm trots! Festival Digitaal In 2019 werkten we voor de eerste maal met de bier-app Untappd. Dat bleek een groot succes, we gaan dus opnieuw voor dezelfde samenwerking! Ons evenement wordt een “verified venue” waardoor de bezoekers via de app kunnen inchecken. Iedereen die Untappd gebruikt kan ook de bierlijst raadplegen en de bieren een score geven. Na het festival kunnen wij als organisator alle data raadplegen en in een mooi overzicht plaatsen. Welk bier is het meest geproefd, welk bier kreeg de hoogste score én niet onbelangrijk: van waar komen onze bezoekers? Untappd gebruiken is gratis!


Algemeen


De toegang is GRATIS en IEDEREEN is welkom, niet enkel de bierliefhebbers. Er is een mooie selectie wijn en cava en de frisdrankbar is open voor de BOB’s en kids. Voor de kinderen voorzien we een mooi springkasteel op het terras. Van bier proeven krijgt men honger dus zorgen we ook voor de nodige catering. Bij Handsaeme Fois Gras kunt u terecht voor bordjes met artisanale salami, paté en kaas. Burgers & Co zullen voor de eerste keer aanwezig zijn met diverse gourmet burgers. Nieuw is ook een heus artisanaal wafelkraam met verse Brusselse en Luikse wafels!


Van 14u tot 17u verwelkomen we Vinyllacream, een dj duo dat enkel met oude vinylplaten draait. Soul, funk & motown, het zal allemaal de revue passeren. Vanaf 17u zal TEN SQUARE FEET opnieuw het beste van zichzelf geven met 4 sessies akoestische covers.


Een totaalevenement dus om van te genieten met familie, vrienden en andere liefhebbers van ons edele gerstenat.Bierige groetenDe Bierfanaten

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page