top of page

20ste Internationaal Streekbierenfestival Zwevegem 2020 naar 2021


Op 15 april zat de voltallige Raad van Bestuur zenuwachtig op zijn mobiel te tokkelen…, ongeduldig te wachten op het resultaat van de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad…, voor iedereen was de tijd rijp om klaarheid te krijgen in deze moeilijke periode over de haalbaarheid van het festival 2020.

Rond 17.00 uur begonnen de eerste geruchten door te sijpelen … een verbod op massa festiviteiten, maar zonder meer duidelijkheid. Er werd beslist om diezelfde avond nog een Raad van Bestuur samen te roepen via video conference.

We hebben nog de meeting van de Nationale Veiligheidsraad vorige vrijdag 24 april afgewacht, maar die bracht ook geen extra duidelijkheid, alleen mondmaskers en social distancing worden heel belangrijk de komende weken. Na rijp beraad, en in overleg met onze burgemeester hebben wij een beslissing moeten nemen in verband met het festival 2020.

De buitenlandse brouwerijen zullen vermoedelijk niet mogen/kunnen aanwezig zijn.

Wij kunnen de “social distance” van onze bezoekers en standhouders niet verzekeren.

De voorbereidingen verlopen niet zoals het hoort en een sponsorzoektocht bij onze kleine en grote handelaars in deze periode zou van weinig respect van onze kant getuigen jegens hen.

En het belangrijkste …wij zijn begaan met de gezondheid van onze medewerkers, brouwers, partners en bezoekers.

Daarom melden wij u met spijt dat ons festival onder de noemer massa-evenementen valt. Met alle begrip voor de genomen maatregelen door de overheid, het festival op 14 en 15 augustus op het Th. Toyeplein zal dus niet doorgaan.

Dit komt hard aan voor ons en onze medewerkers en wij zijn uiteraard ontgoocheld, maar lag in de lijn van de verwachtingen, vaststellend wat een vreemde periode we de afgelopen weken doormaakten. Wij hopen, uit de grond van ons hart, dat we voor onze 20ste editie, een jubileumeditie trouwens, maar dan volgend jaar in 2021, op dezelfde data, er weer volledig kunnen invliegen.

Hou jullie goed, stay safe, en blijf in uw kot !

Namens het volledige team van Flanders Events VZW

De raad van Bestuur

Yvan Devlaminck

Els Vanbossel

Pascal Buyck

Alain Van Houtte

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page