top of page

150 JAAR DUVEL-MOORTGAT

Bijgewerkt op: 17 jan. 2021


DUVEL MOORTGAT TRAPT JUBILEUMJAAR AF MET NIEUWE DUVEL

2021 is aangebroken en familiebrouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150e verjaardag.

We klinken hierop met een nieuwe variant van Duvel, het iconische vlaggenschip van de brouwerij. We breiden de familie uit met een nieuw Belgisch blond bier: Duvel 6,66%. Vanaf nu kunnen alle bierliefhebbers genieten van een nieuwe zachte en volmondige blonde Duvel met een duvels alcoholpercentage van 6,66%.

Het zonnig, warmgele design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze Duvel is zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar. Voor Duvel 6,66% worden maar liefst 6 verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.

Duvel 6,66% is vanaf nu voor u beschikbaar op fles en zal bij heropening van de horeca ook op vat te verkrijgen zijn. Dit is een fantastische aanvulling op de bestaande Duvel en Duvel Tripel Hop die we onze liefhebbers al aanboden.

Stijl

Belgian Blond Ale, met hergisting op fles

Uitzicht

Een blond bier met een mooie, natuurlijke troebel

Aroma

Aromatisch bier met een volmondig zachte afdronk. Levendige en fruitige aroma’s dankzij het gebruik van sinaaszeste en dry-hopping.

Smaak

Een toegankelijk bier met de typische Duvelpunch en een hemels zachte, licht aromatische en verfrissend fruitige smaak. Dit is het resultaat van het gebruik van 6 geraffineerde hopsoorten.

Ingrediënten

Mout: gerstemout, tarwemout.

Hop: 6 geraffineerde hopsoorten

EBU

20

Verpakking

Vat: 20L

Fles: 24x33cl + 6x(4x33cl)

Alc %

6,66%

Houdbaarheid

Vat: 12 maanden

Fles: 18 maanden

262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page