3.png
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Welkom

  • Oude abonnees

  • Nieuwsbrief

  • Blog

  • Forum

  • Leden

  • Info

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    SCHRIJF IN OP DE NIEUWSBRIEF
    OUDE ABONNEES
    Ga naar je live website om dit te zien werken.
    • Categorieën
    • Alle posts
    • Mijn posts
    Ivo Van Vlaenderen
    06 jun. 2020

    Varkenswangetjes

    in Koken

    Awel, er moet eens iemand beginnen met een post in dit gedeelte. Ik zit momenteel met een lekkere tripel te genieten van de geur van het gerecht dat ik aan't bereiden ben voor vanavond.

    Vroeger maakte ik geregeld stoofvlees klaar, kennen jullie wel, maar op een bepaalde avond ontdekte ik varkenswangentjes! Veel beter dan stoofvlees! Een lekker stukje mals vlees dat in feite net hetzelfde kan klaargemaakt worden als stoofvlees. Dus, sindsdien vullen de aroma's hier regelmatig de keuken en ook de living (we hebben hier een soort van een open keuken). Nog een dik uurtje geduld oefenen en mijn gerechtje is klaar. Een simpele lekkere gekookte aardappel erbij zal me heus smaken. Met ... uiteraard ... er een goeie tripel bij.


    Even het receptje uit de doeken doen... (by the way, ik maak het vanavond met ovenaardappeltjes)


    Ingrediënten (4p)

    • 1 kg schoongemaakte varkenswangetjes

    • bakboter

    • kruidentuiltje (takje tijm, laurierblaadje, takje peterselie)

    • 1 grote ui

    • 2 sneden brood (wit of bruin)

    • 2 koffielepels sterke mosterd

    • 2 flesjes tripel (bij interesse kan ik jullie DE tripel aanbevelen - sluikreclame is niet toegelaten...)

    • 1 liter bruine fond

    • Peper en zout


    Bereiding

    • snij de ui in fijne blokjes

    • verhit wat boter in een kookpot

    • kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur op een hoog vuur

    • wanneer de wangetjes aan beide kanten bruin gekleurd zijn haal je ze er uit en hou ze apart in een kom

    • bak de ui in de kookpot langzaam bruin (indien niet voldoende braadvet meer, kan je een beetje boter extra toevoegen)

    • blus met een beetje bier

    • voeg de varkenswangetjes toe

    • doe er de rest van het bier bij

    • voeg de bruine fond toe en het kruidentuiltje

    • snij de korsten van de sneden brood, smeer in met de mosterd en leg de sneden op het kookmengsel (met de mosterdzijde naar beneden)

    • breng aan de kook

    • op het kookpunt verminder je het vuur en laat je zachtjes sudderen totdat de varkenswangetjes gaar zijn (reken op 2-3 uur)

    • verwijder het kruidentuiltje

    • smaak af met peper en zout


    Afwerking

    Schik enkele stukken per bord. Schep hier wat saus over. Serveer met frieten of ovenaardappeltjes.

    Een originele toets om eens uit te proberen: serveer dit gerechtje eens met couscous.


    0 opmerkingen
    0
    0 opmerkingen
    4.png
    • Facebook - White Circle
    • YouTube - White Circle
    • Instagram - White Circle
    CBW_C_cmyk_edited.png

    ©2020 door Hopnieuws.
    Met plezier gemaakt door JDC

    ​

    Bepalingen Website

    Regels
    FAQ

    Tel: +32 492 313 629

    redactie@hopnieuws.be